Q28026639

Cine Navideño Película Lista

Descripción en español, castellano no encontrada, solo tenemos una descripción en sueco:

En julfilm är en film med anknytning till julen eller dess budskap. Här ryms en rad olika genrer såsom komedi, drama och musikal. Handlingen kan variera från Jesu födelse till julfirande i modern tid.

Julmotiv har länge varit en inspirationskälla för författare och filmskapare, och julfilmer har gjorts både i form av adaptioner av skönlitteratur och av nya berättelser. Filmerna har inte alltid en direkt koppling till julen men ofta upplyftande budskap om humanism, gemenskap, generositet, givmildhet och kärlek. Därutöver kan de handla om alla de komplikationer, utmaningar och uppbyggda förväntningar som helgen också kan bära med sig. Ofta är de dock främst feelgood-filmer, inriktade på att sprida julstämning.

Många julberättelser har gjorts i ett flertal versioner för både bio och TV, och en del sänds på TV som en tradition varje julhelg. Några klassiska exempel som återkommer är Nötknäpparen, Frank Capras Livet är underbart, C.S. Lewis Berättelsen om Narnia och Charles Dickens En julsaga. I den sistnämnda besöks den gamla girigbuken till affärsman, Ebenezer Scrooge, av tre andar som lär honom hur fel han lever sitt liv samt visar hur han istället kan leva och på så vis hedra julens budskap året om.

I Frank Capras Livet är underbart från 1946 är däremot hjälten, George Bailey, en affärsman som offrat sina egna drömmar om framgång för att hjälpa sitt samhälle och sina närmsta. På julafton finner en skyddsängel honom i djup förtvivlan och räddar honom från att begå självmord genom att med magi visa honom hur mycket han genom sin existens och sitt agerande skänkt världen omkring sig och att han faktiskt har ett underbart liv.

Det finns även skräckfilmer som anknyter till julen. Att i den uppbyggda julidyllen låta jultomten istället utgöra hotet, som den återkommande mördaren, gör att stämningen och budskapet står i tvär kontrast till traditionella julfilmer och dess symboler.

 
 
 
 
Votes cast on this list:
Up-Votes: 0
Down-Votes: 0
Views: 3432
 
Best-Votes: 0
Worst-Votes: 0
Total Votes: 0
 1. 12
  P2
  0
  0
 2. 16
  Noel
  0
  0
 3. 25
  Brazil
  0
  0
 4. 49
  Alice
  0
  0
 
comments powered by Disqus
 

Reglas de Votación

 • Puedes votar hacia arriba o hacia abajo. Tenga siempre en cuenta el contexto de la hora de votar, por ejemplo, una canción debe ser votado hacia arriba o hacia abajo con respecto al resto de las canciones contenidas en el álbum, la actuación de un actor en comparación con otros actores de la misma película, un libro con respecto a los otros libros del mismo autor o dentro del mismo género.
 • Un voto puede cancelarse haciendo clic en el voto contrario dentro de las 24 horas. A continuación, puede volver a votar sobre el mismo tema.
 • Cada usuario dispone de un voto por cada elemento dentro de una lista específica cada 24 horas. Después de 24 horas se puede votar de nuevo en el mismo artículo dentro de la misma lista.
 • Usted puede votar por tantos elementos como desee dentro de una lista o en el mismo tema si es parte de otra lista. Por ejemplo, usted puede votar David Bowie arriba o hacia abajo en la lista de artistas de la música pop, así como en la lista de artistas de rock indie y sobre la lista de artistas de la música rock, etc.
 • Feliz votar!